در شهریور 1389 ، برای اولین بار واژه ” اقتصاد مقاومتی ” در دیدار جمعی از کارآفرینان با عالی ترین مقام کشور ، مطرح گردید. ” ما باید یک اقتصاد مقاومتىِ واقعى در کشور به وجود بیاوریم”
زمانی نگذشت که این واژه به نماد الگوی اقتصادی کشور بدل گشت و شکل های دانشجویی و فرهیختگان و صاحبنظران زیادی ، در باب آن سخن ها گفتند و نکته ها نوشتند.تا اینکه سرانجام در در ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۹۲ ، پس از هزاران ساعت نفر کار کارشناسی توسط دهها استاد و صاحبنظر اقتصادی ، سیاست های کلی ” اقتصاد مقاومتی ” در 24 بند ، توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ گردید و متعاقب آن دولت با تشکیل ” قرارگاه اقتصاد مقاومتی” به سرپرستی معاون اول رئیس جمهور، به تنظیم و تدوین قوانین ، دستورالعمل ها ، آئین نامه ها و اقدامات عملی در جهت تحقق این سیاست ها، اقدام نمود.
در کنار این اقدامات رسمی دولت ، بسیاری از فعالان فرهنگی ، اصحاب رسانه و قلم ، صاحبان تریبون های عمومی ، رسانه ملی و دهها تشکل فرهنگی ، اجتماعی ، هنری ، سیاسی و اقتصادی ، به صورت خودجوش ، به تبیین ابعاد مختلف اقتصاد مقاومتی ، راههای تحقق آن و نشر و بسط گفتمان ” اقتصاد مقاومتی” در بین آحاد مختلف جامعه همت گماردند. اقدامات ارزشمندی که موجب شد، ” اقتصاد مقاومتی ” به گفتمان و کلیدواژه رایج کشور تبدیل گشته و حتی دو سال متوالی ، به آن اسم ، نامگذاری گردید.
اما در کنار همه این اقدامات ارزشمند، ابعاد تخصصی ” اقتصاد مقاومتی ” و راهکارهای علمی تحقق آن اهداف و سیاست ها ، آنچنان که شایسته و بایسته بود ، مورد توجه قرار نگرفت. در حالیکه بخش اعظم بندهای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی ، ناظر به مسائل کلان ، تخصصی و اساسی اقتصاد کشور بوده و تحقق آنها مستلزم ورود عالمانه و جمعی نخبگان ، فرهیختگان ، دانشگاهها و مراکز پژوهشی اقتصاد در همه بخش های آن است ، اما متاسفانه ، شاهد این امر نبودیم .
اقتصاد مقاومتی ، پیش از هر چیز، یک الگوی کلان اقتصادی است که حاصل اجماع صاحبنظران و فعالان اقتصادی کشور بوده و توسط عالی ترین مقام کشور، بعنوان دستورالعمل به بخش های مختلف اقتصادی ابلاغ گشته است و این می طلبد تا جمع های علمی و دانشگاهی ، مراکز پژوهشی و اساتید و دانشجویان مقاطع تکمیلی بیش از هر گروه و جریان دیگر، به آن اهتمام ورزند.
البته در مسیر حرکت علمی دانشگاهیان و فرهیختگان اقتصادی، موانعی است که باید به نحوی مرتفع گردد و یکی از این موانع عدم دسترسی به اطلاعات و منابع لازم در این خصوص است .
” اقتصاد گرام ” با درک این خلاء و به منظور فراهم نمودن زمینه های لازم برای تحقیق و پژوهش دانشجویان ، اساتید و محققان اقتصادی ، بدنبال آن است تا پایگاهی جامع از اسناد، اطلاعات و داده ها در زمینه اقتصاد مقاومتی را در اختیار محققان و فعالان اقتصادی و علاقه مندان به مباحث اقتصاد مقاومتی قرار دهد.
” اقتصاد گرام ” شامل بانکی جامع از مقالات علمی ، کتب و منشورات ، پایان نامه ها و نیز تولیدات چند رسانه ای است که در مجله های علمی – تخصصی ، روزنامه ها ، نشریات عمومی، خبرگزاری ها و سایت های تخصصی و تحلیلی ، همایش ها و نشست های علمی و یا در فضای رسانه ملی ارائه شده است.
“اقتصاد گرام” مرجعی است جامع از مراکز علمی و پژوهشی ، سازمان های دولتی ، موسسات و نهادهای غیر دولتی ، تشکل های مردمی و اشخاص حقیقی و حقوقی که به نحوی در حوزه های گوناگون اقتصاد مقاومتی فعال بوده و دارای تولیدات ، اثار و بروندادهایی علمی و محتوایی در قالب های مختلف نوشتاری ، چند رسانه ای و غیره می باشند.
اقتصاد گرام” قصد دارد تا با تجمیع همه آثار و فعالیت های علمی و محتواهای تولید شده ، ضمن ارائه تصویری روشن از پراکندگی موضوعی و حجم کمی آنها ، به نحوی از محققان و تولید کنندگان اثار ، قدردانی نماید.

” اقتصاد گرام” معتقد است؛ ” اقتصاد مقاومتی ” الگویی است علمی و راهبردی برای حل مشکلات اقتصاد کشور و به همه آحاد مردم تعلق داشته و فرهیختگان ،اقتصاددانان ، نخبگان دانشگاهی و اندیشمندان حوزوی ، متولیان اصلی تبیین ، نقد و کاربردی نمودن آن در عرصه اقتصاد کشور هستند و ما تلاش می نمائیم تا با تجمیع و انتشار هر تولید و اقدام علمی و محتوایی در این زمینه ، به نحوی قدردان زحمات و تلاش های این قشر فرهیخته کشور باشیم.

” اقتصاد گرام” اولین و ان شاء الله کامل ترین بانک تولیدات چند رسانه ای و هنری است که توسط جوانان ، هنرمندان و متخصصان نرم افزار در قالب های مختلف مستند ، کلیپ ، اینفوگرافی ، موشن گرافی ، پوستر، پادکست و … به ارائه هنرمندانه محتویات علمی در زمینه اقتصاد مقاومتی مبادرت نموده اند. قطعا تنها ملاک گزینش و نشر این اثار، پشتوانه علمی و محتوایی آنها خواهد بود.
” اقتصاد گرام” حاصل تلاش مستمر جمعی از دانشجویان و فارغ التحصیلان مقاطع مختلف کارشناسی ، ارشد و دکتری در گرایش های مختلف اقتصاد و رشته های مرتبط دانشگاهی و حوزوی می باشد .
امید واریم با حمایت دستگاه ها و نهادهای مرتبط با اقتصاد مقاومتی و فعالان اقتصادی کشور و همکاری دانشگاهها و مراکز علمی – پژوهشی ، نشریات و جرائد کشور، خبرگزاری ها و سایت های تخصصی و تحلیلی ، موسسات و تشکل های غیر دولتی و همه فرهیختگان، اساتید و محققان ارجمند کشور عزیزمان ، بتوانیم خدمات ارزشمندی را در جهت تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی کشور برداریم.

منابع شاخص سایت

همراهان مادی و معنوی ما

تیم کاری اقتصادگرام

زهره منوچهری
دبیرپایگاه
تلگرام
میلاد بنی صدر
مدیریت گردآوری محتوا
اینستاگرامتلگرامشماره تماس
امید مظاهری
طراحی و توسعه وبسایت
اینستاگرامتلفن همراهتلگرام
سید عباس عباسپور
مشاور اقتصادی
توییتر